måndag 10 mars 2014

Citronkladdkaka

Igår bakade jag för första gången här hemma- en citronkladdkaka!
Den blev sååå god men den hade kunnat få vara lite fastare för nu blev den lite för kladdig för min smak ;)

Här kommer receptet på den:


Ingredienser:
• 150 g smör
• 1 st citron, alt 5 msk citron på flaska
• 2 st ägg
• 2.5 dl strösocker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1.5 dl vetemjöl

Att ha till:
• Florsocker som garnering
• Vispgrädde

Gör såhär: 
• Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
• Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.
• Tvätta citronen med diskmedel och torka den torr. Riv citronskalet, bara det yttersta skalet ej det vita, på ett rivjärn.
• Skär citronen mitt itu och pressa ur saften, använd gärna en citruspress.
• Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke.
• Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet med elvisp.
• Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
• Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen på lägsta hastighet.
• Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 35 minuter.
• Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Vispa grädden. Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar